A Duna House Group sikerének titka, interjú a cégcsoport alapítóival

A tőzsdén jegyzett Duna House Group Budapestről indulva hódította meg a hazai ingatlanpiacot és mára piacvezető az egész középkeleteurópai régióban. Hogyan lehet stabil partnerekkel sikeres hálózatot építeni? Érdemes-e csatlakozni és mi várható az ingatlanok piacán? Interjú, Guy és Doron Dymschiz alapítókkal.

 

Egy kicsit a kezdetekről, miért választottátok a franchise modellt?

Guy: Egy jól kitalált és felépített üzleti modellt és egy egyedi know-how-t franchise modellben lehet a leggyorsabban és leghatékonyabb módon átadni és terjeszteni. Az ingatlanközvetítésben pedig a szakértő dolga többek között a vevők és eladók összekötése, így óriási előnyünk származik az egyre bővülő hálózatunkból. Ez adta és adja meg nekünk a folyamatos fejlődés lehetőségét Magyarországon és most már a határokon túl is. Magyarországon a Duna House és Smart Ingatlan hálózatokkal jelenleg közel 180 irodával, régiós szinten pedig több mint 250 irodával rendelkezünk, de még mindig szeretnénk bővülni, úgy látjuk van még tér a növekedésre. 

Doron: Az ingatlanpiac folyamatos fejlődésen megy keresztül, az üzleti modellünk folyamatos fejlesztése és tökéletesítése alapvetően határozza meg a franchise partnereink és így cégcsoportunk üzleti eredményeit is. Az elmúlt 20 évben nem sokat pihentünk, a folyamatosan bővülő hazai hálózataink, a tőzsdére lépésünk és a nemzetközi terjeszkedés mindig új célokat tűzött ki elénk.

 

Az ingatlanpiacon egy örök kérdés, hogy a válság mennyire tépázta meg a piacot? A mostani felfutás után mikor várható újra lejtmenet?

Doron: Fogyasztói oldalon súlyos károkat okozott a gazdasági visszaesés, a bedőlt lakáshitelek és a megcsappant tranzakciószámok mindenkinek nehéz pillanatokat okoztak. Az ingatlanközvetítői szegmensben ez a nehéz időszak mégis megtisztulást hozott. Egyértelművé tette, mely hálózatok azok, akik válságálló működési és gazdasági modellt tudtak építeni és ebben az időszakban is stabilan tartani pozíciójukat. Míg versenytársaink nagyrésze sorra zárta be az irodáit, mi a Duna House-nál még fejlődtünk is ebben az időszakban, hiszen sokan csatlakoztak hálózatunkhoz azok közül, akik egyedül már nem bírtak a nehéz piaci körülményekkel.

Guy: Ne felejtsük el, az ingatlanpiac mindig 2 oldalból áll, a keresleti és kínálati oldal egyikének mindig szüksége lesz segítségre. Válság esetén az eladók keresnek minket, hogy segítsünk nekik vevőt találni és eladni az ingatlant, így a professzionális közvetítők számára nem feltétlen rossz egy gyengébb piac. Legnagyobb büszkeségünk, hogy franchise partnereink nagyobbik fele már több mint 10 éve hálózatunk tagja, amiből látszik, hogy mi együtt éltük át ezt a nehéz időszakot és együtt építkeztünk ennek minden tapasztalatából. Ez a tapasztalat és a már kipróbált üzleti modell nyújt biztos alapot arra az esetre, ha újra nehezebb időszak következik.

 

Érdemes most még ingatlanirodát nyitni?

Guy: Vállalkozói szemmel gondolkozva (is) egyértelműen igen a válasz. A piac állandó változása mellett az ingatlanközvetítő hálózatok fokozatos térnyerése tapasztalható. A globális trendeket követve átalakulóban van az ingatlan és albérleti piac, amelyeknél szükség van és lesz is a szakértelemre, biztos háttére. A szolgáltatást nyújtó franchise hálózatok előnyben vannak, hiszen közepes befektetési összeggel, viszonylag gyors megtérülést biztosítanak.

Doron: Ráadásul az oktatási rendszerünknek köszönhetően bárki bele tud vágni az ingatlanközvetítés világába. Több irodával rendelkező eredményes partnereink érkeztek az autókereskedői pályáról, de az építőiparból és az utazásszervezői iparágból is csatlakoztak már hozzánk. Összességében azoknak ajánlanám az ingatlanozást, akik szenvedéllyel tudnak hozzáállni ehhez a folyamatosan fejlődő és megújuló, ám mégis stabil alapokat biztosító iparághoz. 

 

Csatlakozzon hálózatunkhoz és diktáljuk együtt a piaci trendeket!

Bölcsföldi Viktor, Franchise értékesítési menedzser, +36-30-630-3006, bolcsfoldi.viktor@dh.hu