Nincs halasztás, július 1-től hatályos az új NAV-jogszabály

Alig 1 hónap maradt a NAV adatszolgáltatási kötelezettség bővítéséig. 2020. július 1-től minden belföldi adóalany részére kiállított számlát rögzíteni kell a NAV Online Számla rendszerében. Érezhető is a megnövekedett érdeklődés, egyre többen állnak át online számlázásra, hogy ne adminisztrációval teljen a munkaidő.

„Drasztikusan növekedett az online számlázás iránti érdeklődés az elmúlt időszakban, és óriási előrelépés, hogy azok is nyitnak a digitális megoldások felé, akik évtizedek óta kézi számlatömböt használtak. Ezzel nemcsak felesleges adminisztrációtól kíméljük meg felhasználóinkat, de hatékonyabb, átláthatóbb, kiszámíthatóbb rendszert is adunk a kezükbe” – mondta Sárospataki Albert, a Billingo online számlázó ügyvezetője. 

A napokban jelentették be a Billingo online számlázó megújulását, ami új irányba tereli az online számlázást. Szakítottak a piacon megszokott funkcióalapú árazással. Olyan, az online számlázáshoz elengedhetetlen funkciókért sem kell már extra díjat fizetni, mint az API-használat, az e-számlázás, a tömeges számlagenerálás vagy a szoftver sztárfunkciója: a Számlaismétlődő. További újdonság, hogy az ingyenes verzióból is eltörölték a korábbi korlátokat, így bárki ingyen kezdhet billingózni.

Könyvelői álom vált valóra

„Az új Billingóban kiemelt helyre emeltük a könyvelőket, az ő munkájuk ugyanis kulcsfontosságú egy vállalkozás mindennapjaiban. Az új Billingóban számukra a számlázó és a Könyvelői fiók is ingyen használható. Segítségével a könyvelők bármikor elérhetik ügyfeleik számláit, és manuálisan vagy akár automatikusan is tudják szinkronizálni azokat a könyvelő programjukkal” – mondta az ügyvezető.

Pénzügyi garancia a NAV-büntetés ellen

A nyáron hatályba lépő adatszolgáltatás teljesítésére 4 nap áll rendelkezésre a számla kiállítását követően, az 500 000 Ft-nál nagyobb számlákat azonban már aznap fel kell tölteni az adóhatóság rendszerébe. A Billingóval automatizálható az adatszolgáltatás. A piacon pedig egyedülállóan erre 100% felelősséget is vállalnak. A Billingo ugyanis átvállalja a NAV-büntetést, ha a szoftver hibája miatt nem sikerült az adatszolgáltatás.

Nyáron érkezik a Virtuális Pénzügyi Vezető

„Az új Billingo élesítése még csak az első lépés volt. Az elmúlt évben teljesen újraírtuk a Billingót. Egy stabilabb, extrém módon terhelhető alapot dolgoztunk ki, mert a nyár folyamán, aki szeretné, valódi Virtuális Pénzügyi Vezetőt kap maga mellé. A Billingo felülete alkalmas lesz arra, hogy egyetlen közös felületen kövessük nyomon a kiadásokat, a bevételeket, kommunikáljunk a könyvelővel, a NAV-val, a bankunkkal, a webshopunkkal vagy bármilyen más, arra alkalmas rendszerrel. Nem kell lépegetni a különböző szoftverek és eszközök között, az Excel-táblákat és kockás füzeteket látványos statisztikák váltják fel. A vállalkozók és könyvelőik mindig naprakész, pontos adatokból dolgozhatnak majd” – árulta el Sárospataki Albert.

Az adatszolgáltatással kapcsolatban még mindig nagyon sok a kérdés, a billingósok viszont erre is felkészültek. Megerősített ügyfélszolgálat segít telefonon és e-mailben is az átállásban.