Folytatódik a BMW-gyár építése Debrecenben

A járvány ellenére sem lassít a német autógyártó, az építkezés a tervek szerint halad.

“Ez év tavaszára ígértük az építkezés megkezdését, ami a cölöpözéssel el is indult, és azóta is folyamatos,” közölte a debreceni gyárépítésről a BMW Group  a Világgazdaságnak.

A cég nem kommentálta azokat a híreket, hogy a beruházás nem abban a formában és időzítéssel fog elkészülni, ahogy tervezték. A lap úgy tudja, hogy már a nyáron elkezdődhet a mintegy 25 ezer négyzetméteres présüzem építése. A részletekről érdeklődve a BMW Groupnál csak azt nyomatékosították, hogy a további lépésekről később tájékoztatnak.

Az előzetes tervek szerint az egymilliárd eurós beruházással felépülő gyárban ezer új munkahely létesül, és évente 150 ezer autó készülhet.

A Világgazdaságnak a kivitelező  Market Építő Zrt. is arról számolt be, hogy folyik a munka. A cég vezérigazgatója, Scheer Sándor szerint ha BMW nem változtat a műszaki tartalmon, akkor határidőre, április végére befejezik az előkészítő munkákat.

Szerinte könnyen megoldható, hogy a dolgozók a legalaposabb higiéniai intézkedések, teljes fertőtlenítés mellett a műszak elején beüljenek a munkagép fülkéjébe, és anélkül lássák el a dolgukat, hogy másokkal érintkeznek.

A Marketnek már tavaly 15-16 milliárd forintos forgalmat hozott a BMW-gyár terület-előkészítése, írja a lap.