Megtakarítás, biztonság és kényelem: megújultak a Renault Trucks modellek

A közúti szállítmányozásban a takarékosság, a sofőr kényelme és a biztonság mind olyan elemek, melyek teljesülése elengedhetetlen ahhoz, hogy egy vállalat profitálni tudjon. A megújult Renault Trucks modellek pedig teljesen megfelelnek ezeknek a szempontoknak.

Újítások az üzemanyag-takarékosság jegyében

A 2019-es T-High, T, és D modellek remek teljesítményt nyújtanak a maguk szférájában. Az új modellek kialakításakor fontos kritérium volt, hogy a járművek megfeleljenek a 2019. szeptember 1-jétől érvénybe lépő CO2 kibocsátásról szóló rendeletnek. A T-High és a T modellekbe szerelt D11 és D13-as EURO6-os Step D motor teljesen eleget tesz a szabályozásnak. Emellett a motorokba épített új generációs részecskeszűrők alapanyaga a vanádium, amely növeli az élettartamukat. A motorok fejlesztései sokat hozzáadnak az üzemanyag-takarékosság növeléséhez és a környezetszennyezés csökkentéséhez.

A Renault Trucks modellekben további fejlesztésre kerültek a vezetéstámogató funkciók. A hosszú utak során a komfortérzetet, takarékosságot és biztonságot is növeli az Optivision rendszer, amely egy olyan előrelátó sebességszabályozó megoldás, mely az út topográfiáját követve váltja a sebességfokozatokat. A funkció újításként közvetlenül a járműben tárolja az adatokat. Ez növeli a pilóta komfortját, hiszen ezentúl nem fordulhat elő az, hogy megszakad a GPS kapcsolat, például egy alagútban. Ráadásul az információk még pontosabbak és megbízhatóbbak, ezáltal a gépkocsivezető egészen precízen tervezheti az útját.

A távolságtartó tempomat (Eco Cruise Control) új fejlesztései tovább növelik a jármű takarékosságát. A sebességtartó automatika nem csak a vezetési komfortot javítja, hanem segít a sebességhatárok betartásában és a takarékosság fenntartásában is, így a fenti funkciókkal kiegészülve akár 3%-kal kevesebb üzemanyag felhasználásával tehetők meg a hosszabb utak.

A D-modell esetében akár 7%-os üzemanyag-takarékosság is elérhető. Ezt a modellt gyakran választják felépítmények esetén, ami nem véletlen, hiszen a tetőlégterelő 12 fokozatban állítható, így bármilyen fülketípushoz és felépítmény-magassághoz tökéletesen illeszkedik.

Minőség és teljes kényelem: ilyen az új fülke

A fülke magas minősége válasz a piac igényeire, hiszen a napokat kamionban töltő sofőrök számára az egyik legfontosabb szempont, hogy otthon érezhessék magukat a járműben. Ezért a 2019-es modellekben a műszerfal karbonborítása, a fekete bőr ülések és a tetőkárpit halványszürke színe mind a prémium érzést növelik. A kamion külső részén a motorrács és a tükörházak színe személyre szabható: akár az elegáns fekete, akár a merészebb narancs színre esik is a választás, a kamion előkelő helyet foglal majd el az utak nehézgépjárműi között.