Modern épületek jövőbe mutató AV technológiái

Magyarországon első alkalommal kerül megrendezésre olyan előadás-sorozat, amely a különböző ingatlantípusokra és felhasználási területekre bontva mutatja be a legújabb audiovizuális trendeket és az azok felé támasztott legfontosabb működtetési elvárásokat.

A szervezők az Apache Design Kft. és a Chromasound Zrt. több évtizedes integrációs, üzemeltetői és tervezői tapasztalattal a hátuk mögött döntöttek úgy, hogy megcélozzák az ingatlanfejlesztőket- és üzemeltetőket, a befektetőket, a megrendelőket, a tervezőket és a kivitelezőket, hogy átadják részükre az AV technológiák bevált és előremutató megoldásait, amelyek manapság és a jövőben is segíthetnek a létesítmények funkcionalitásának kialakításában, ezáltal szélesebb körű hasznosíthatóságában és akár az ingatlanba befektetett összegek megtérülési idejének csökkentésében is.

„A jelen és a jövő AV trendjei” című előadássorozat nem a technológiák műszaki mélységeiben merül el, hanem a rendelkezésre álló technológiai lehetőségekre hívja fel a figyelmet, ezáltal minden szereplő számára érdekes információkkal tud szolgálni, aki kapcsolódik valamilyen létesítmény megtervezéséhez, kivitelezéséhez, üzemeltetéséhez vagy működtetéséhez, illetve egy-egy ingatlanfejlesztés finanszírozásában részt vesz.

A témában az alábbi felhasználási területek kerülnek áttekintésre:

 • irodaházak
 • oktatási intézmények
 • ipari létesítmények
 • egészségügyi integrációk
 • multifunkcionális sport- és rendezvényközpontok
 • vendéglátóipar: szállodák, bevásárlóközpontok, áruházak és éttermek
 • kulturális létesítmények: múzeumok és kiállítóterek
 • államigazgatás, rendvédelmi létesítmények, közlekedés

Amennyiben érdekli,

 • miért kulcsfontosságú az audiovizuális rendszerek alapos megtervezése még a projekt kezdeti fázisában,
 • hogyan érheti el, hogy a rohamosan fejlődő technika világában a betervezett megoldások ne avuljanak el a kivitelezés végére,
 • milyen jövőbe mutató technológiákkal kell tervezni egy modern épületben
 • mely szakágakra és hogyan hat ki az audiovizuális rendszerek tervezése és integrálása,

akkor ismerje meg a legújabb AV-trendeket és legfontosabb felhasználói elvárásokat, és legyen naprakész a témában! Vegyen részt az előadássorozaton, amelyről itt olvashat pontos információkat, ugyanitt regisztrálhat is!

 

Az előadások havonta egy alkalommal kerülnek megrendezésre a Chromasound 2019. őszén indított budapesti Campus-án, amely nem csak a cég magasan képzett szakembergárdájának széleskörű szaktudásával várja, hanem bátran támaszkodik a kapcsolódó szakterületek legfelkészültebb, legprofesszionálisabb vendégelőadóira is. A Chromasound alapvetően elektroakusztikai ismeretekben jártas, ezt egészíti ki más területek legjobb szakembereivel történő együttműködéssel, legyen szó AV integrációról, digitális hálózatokról, telepített vagy turnéban használt eszközökről, azon belül is színházi, broadcast, stúdió, klub, élő zenés vagy háttérzenei felhasználásról. Ezek már mélyebben taglalják például az épületek hangrendszereinek és hatásvilágításának technikai megoldásait is, így kifejezetten a felhasználó szakemberek képzését tartja szem előtt.

A cég telephelyén kialakított, légkondicionált előadóterem saját WiFi, LAN, DMX és audio jelhálózattal rendelkezik. Kiépített függesztőrendszere lámpák vagy hangfalak fogadására egyaránt alkalmas. Csillapított akusztikájával a legkényesebb előadói igényeknek is megfelel. Befogadóképessége berendezéstől és a képzési tematikától függően 12-24 fő között változtatható.

A ChromaCampus 2019-2020-as évadának programja a http://www.chromacampus.hu/esemenyek.html oldalon található pontos részletekkel és jelentkezési lehetőséggel.

A szervezők várják az érdeklődőket az előadásokon!