Tehetős ingatlanos ugrott a fagyos Dunába az Árpád hídról

Jómódú ingatlanos az a 48 éves férfi, aki kedden az Árpád híd közepéről ugrott a fagyos Dunába, majd gond nélkül kiúszott a partra. 

A férfi autójával megállt a híd közepén, majd 8 méteres magasságból bevetette magát a vízbe. Feltehetően öngyilkos akart lenni, de az életösztön felébredhetett benne, és nagyobb gond nélkül kiúszott a Margitsziget pesti oldalára. A férfit kórházba szállították a mentők.

A Bors most azt írja, hogy a férfi Budapest egyik elit negyedében él, teljesen egyedül. Egy társasház legfelső emeletének több mint száz négyzetméteres lakásában lakik már több évtizede. Nagyon zárkózott, magányos életet él, szomszédjai csak alkalmi partnereit szokták látni. A férfi ingatlanközvetítőként dolgozik, a profilján több I. kerületi, kiadó luxuslakás is szerepel.

A lap szerint minden valószínűség szerint kis testfelületet érintve, talppal vagy fejjel érkezhetett az alig 2 fokos vízbe. Szerencséje volt, hogy nem kapott szívrohamot a jéghideg folyóban. Feltehetően a sodrásiránnyal úszott, így csak néhány percet tölthetett a vízben. 

A férfit feltehetően a KRESZ szabályainak megsértéséért bírságolják meg, hídon ugyanis tilos megállni. A bírság akár 150 ezer forint is lehet.